Kínai szezámmagos csirke falatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A páchoz:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 1 mokkáskanál fehér bors
  • 50 dkg csirkemell

A bundához:

  • ízlés szerint só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 tojás
  • 9 evőkanál finomliszt
  • ízlés szerint só
  • 1 dl víz

A mázhoz:

  • 2 dl ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítése:

A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk.

A pác hozzávalóit összekeverjük és beleforgatjuk a húst, majd néhány órán át hagyjuk benne pácolódni.

A bunda hozzávalóit összekeverjük, majd a pácból kiszedett húsokat beleforgjuk a tésztába és bő, felforrósított olajban kisütjük.

A máz hozzávalóit kikeverjük és a kisült, lecsepegtetett húsokat beleforgatjuk. Szezámmaggal megszórjuk és rizzsel tálaljuk.