Karfiollal töltött fasírozott recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 közepes karfiol
Öntet:
- 5 dkg sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel együtt. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot ,lisztet és zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.
Egy kerek tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a húst, egy mélyedést készítünk a közepébe, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben fél órát sütjük.
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és a húson levő mélyedésbe tesszük.
A tojást az olajjal, reszelt sajttal, tejföllel és a fűszerpaprikával elkeverjük. Ráöntjük a karfiolra és aranysárgára sütjük.
A karfiollal töltött fasírozott kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 167 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.