Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiollal töltött fasírozott recept

Karfiollal töltött fasírozott
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 2 zsemle
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 közepes karfiol

    Öntet:

    • 5 dkg sajt
    • 2 ek tejföl
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk fűszerpaprika

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel együtt. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot ,lisztet és zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.

    Egy kerek tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a húst, egy mélyedést készítünk a közepébe, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben fél órát sütjük.

    A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és a húson levő mélyedésbe tesszük.

    A tojást az olajjal, reszelt sajttal, tejföllel és a fűszerpaprikával elkeverjük. Ráöntjük a karfiolra és aranysárgára sütjük.

    A karfiollal töltött fasírozott kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 167 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá