Karfiollal töltött fasírozott

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karfiollal töltött fasírozott

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 közepes karfiol

Öntet:

  • 5 dkg sajt
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 tojás
  • 1 kk fűszerpaprika

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel együtt. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot ,lisztet és zsemlemorzsát, majd jól összedolgozzuk.

Egy kerek tűzálló tálat olajjal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük, beletesszük a húst, egy mélyedést készítünk a közepébe, zsemlemorzsával meghintjük és előmelegített sütőben fél órát sütjük.

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és a húson levő mélyedésbe tesszük.

A tojást az olajjal, reszelt sajttal, tejföllel és a fűszerpaprikával elkeverjük. Ráöntjük a karfiolra és aranysárgára sütjük.