Paradicsomos káposzta friss káposztából recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg lapocka
- 1/2 kg dagadó
- 30 dkg bőrke
- 1 fej fehér káposzta
- 1 evőkanál zsír
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1-2 db babérlevél
- 2 db zöld paprika
- 1 kevés köménymag
- 2-3 evőkanál liszt
- 1 liter paradicsomlé (vagy kevesebb sűrített paradicsom)
- 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk, és káposztagyaluval szép vékonyra legyaluljuk. Egy nagyobb fazékba tesszük, rászeleteljük a hagymát, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát is.
A húst és a bőrkét feldaraboljuk, külön edényben, enyhén sós vízben megfőzzük. A káposztára 3-4 dl vizet öntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután öntünk hozzá hideg vizet, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze a liszt. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd a megfőtt húst a levével együtt.
Összeforraljuk, és már kész is. Mi így szeretjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tipp:
Anyukámtól tanultam, a friss káposztából mindig így készítem (savanyú káposztából másképpen).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »