Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos káposzta friss káposztából recept

Paradicsomos káposzta friss káposztából
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg lapocka
    • 1/2 kg dagadó
    • 30 dkg bőrke
    • 1 fej fehér káposzta
    • 1 evőkanál zsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • 1-2 db babérlevél
    • 2 db zöld paprika
    • 1 kevés köménymag
    • 2-3 evőkanál liszt
    • 1 liter paradicsomlé (vagy kevesebb sűrített paradicsom)
    • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk, és káposztagyaluval szép vékonyra legyaluljuk. Egy nagyobb fazékba tesszük, rászeleteljük a hagymát, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát is.

    A húst és a bőrkét feldaraboljuk, külön edényben, enyhén sós vízben megfőzzük. A káposztára 3-4 dl vizet öntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután öntünk hozzá hideg vizet, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze a liszt. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd a megfőtt húst a levével együtt.

    Összeforraljuk, és már kész is. Mi így szeretjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Tipp:

    Anyukámtól tanultam, a friss káposztából mindig így készítem (savanyú káposztából másképpen).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá