Paradicsomos káposzta friss káposztából

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg lapocka
  • 1/2 kg dagadó
  • 30 dkg bőrke
  • 1 fej fehér káposzta
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1-2 db babérlevél
  • 2 db zöld paprika
  • 1 kevés köménymag
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 liter paradicsomlé (vagy kevesebb sűrített paradicsom)
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítése:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk, és káposztagyaluval szép vékonyra legyaluljuk. Egy nagyobb fazékba tesszük, rászeleteljük a hagymát, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát is.

A húst és a bőrkét feldaraboljuk, külön edényben, enyhén sós vízben megfőzzük. A káposztára 3-4 dl vizet öntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután öntünk hozzá hideg vizet, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, hogy ne csomósodjon össze a liszt. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd a megfőtt húst a levével együtt.

Összeforraljuk, és már kész is. Mi így szeretjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tipp:

Anyukámtól tanultam, a friss káposztából mindig így készítem (savanyú káposztából másképpen).