Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok paradicsomszósszal recept

Húsgombócok paradicsomszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb stb.)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk majoránna
    • 2 tk pirospaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 bögre rizs
    • 4 ek étolaj
    • 3 ek finomliszt
    • 20 dkg sűrített paradicsom
    • 1 szál zellerzöld
    • ízlés szerint cukor
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem a hússal, a tojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.

    A masszából vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzöm. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.

    Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, és felforralom.

    Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.

    A húsgombócok paradicsomszósszal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 108 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá