Húsgombócok paradicsomszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb stb.)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 tk majoránna
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 bögre rizs
  • 4 ek étolaj
  • 3 ek finomliszt
  • 20 dkg sűrített paradicsom
  • 1 szál zellerzöld
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockákra vágom, és összekeverem a hússal, a tojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, 1 tk pirospaprikával, 2 ek étolajjal és a rizzsel.

A masszából vizes kézzel tojásnyi gombócokat formázok, és forrásban lévő, enyhén sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzöm. A vízbe 1 szál zellerzöldet rakok.

Közben a maradék olajból és lisztből világos rántást készítek, megszórom a maradék pirospaprikával, beleöntöm a paradicsompürét, elkeverem, és felöntöm a gombócok főzővizével. Csomómentesre keverem, sóval, cukorral ízesítem, belerakom a húsgombócokat, és felforralom.

Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálalom.