Házi kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók (2 nagy tepsihez):
- 60 dkg liszt
- 1 csomag friss élesztő
- 4-5 dl langyos víz
- 1 ek cukor
- 1 csapott ek só
- 1 dl olaj
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 közepes fej fokhagyma
- 4 fej lilahagyma
- 40 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és a sót, majd tésztát gyúrunk belőle.
Beledolgozzuk az olajat. 15-20 percig kelesztjük. Két részre osztjuk, elnyújtjuk, sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük.
A tejfölhöz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a tésztát. Az apróra vágott hagymát és az előzőleg már kisütött füstölt szalonnát rátesszük.
Közepes lángon 30-40 percig sütjük. Tehetünk rá paprikát, paradicsomot, uborkát, esetleg reszelt sajtot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »