Hagymás dödölle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 20-25 dkg liszt
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- 2-3 ek zsír
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben (épp amennyi ellepi) puhára főzzük.
Eközben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük.
A burgonyát a főzővízzel együtt összetörjük, majd hozzá keverjük a lisztet és fakanállal jól eldolgozzuk.
Zsírba mártott 2 kanállal galuskákat szaggatunk és a sült hagymás serpenyőbe tesszük, ahol jól meghempergetjük. A hagyma megtapad a burgonyán.
Ezután zsírral kikent tepsibe tesszük egymástól távolabb és 180 fokon kb 25-30 percig pirosra sütjük.
Füstölt paprikával, bazsalikommal, sóval elkevert tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









