Hagymás dödölle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 20-25 dkg liszt
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- 2-3 ek zsír
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben (épp amennyi ellepi) puhára főzzük.
Eközben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük.
A burgonyát a főzővízzel együtt összetörjük, majd hozzá keverjük a lisztet és fakanállal jól eldolgozzuk.
Zsírba mártott 2 kanállal galuskákat szaggatunk és a sült hagymás serpenyőbe tesszük, ahol jól meghempergetjük. A hagyma megtapad a burgonyán.
Ezután zsírral kikent tepsibe tesszük egymástól távolabb és 180 fokon kb 25-30 percig pirosra sütjük.
Füstölt paprikával, bazsalikommal, sóval elkevert tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »