Hagymás dödölle recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 20-25 dkg liszt
- 2 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- 2-3 ek zsír
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, sós vízben (épp amennyi ellepi) puhára főzzük.
Eközben a hagymát felaprítjuk és zsíron megdinszteljük.
A burgonyát a főzővízzel együtt összetörjük, majd hozzá keverjük a lisztet és fakanállal jól eldolgozzuk.
Zsírba mártott 2 kanállal galuskákat szaggatunk és a sült hagymás serpenyőbe tesszük, ahol jól meghempergetjük. A hagyma megtapad a burgonyán.
Ezután zsírral kikent tepsibe tesszük egymástól távolabb és 180 fokon kb 25-30 percig pirosra sütjük.
Füstölt paprikával, bazsalikommal, sóval elkevert tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.