Hagymás bab Bud Spencer módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 evőkanál sertészsír (vagy olaj)
- 2 fej vöröshagyma (finomra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva vagy aprítva)
- 2 konzerv fehérbab (vagy vörösbab – kb 800 g összesen)
- 1 konzerv hámozott paradicsom (kb 400 g)
- 1 teáskanál fűszerpaprika (édes)
- 1 teáskanál füstölt paprika (elhagyható, de nagyon jól illik bele)
- só
bors - csipet cukor (a paradicsom savasságának kiegyensúlyozására)
- csípős paprika (opcionális)
- kolbászkarikák (vagy füstölt szalonna, opcionális)
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben vagy bográcsban hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Közepes lángon pirítsuk míg aranybarna nem lesz.
Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és kevergetve pirítsuk még 1 percig, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, mert keserű lesz!
Öntsük hozzá a hámozott paradicsomot (kissé daraboljuk fel, ha egészben van), majd sózzuk, borsozzuk és adjunk egy csipet cukrot hozzá. Főzzük pár percig, míg kissé sűrűsödik.
Szűrjük le a babot és keverjük a paradicsomos alaphoz. Ha kell, egy kis vizet vagy a bab levéből is adhatunk hozzá. Főzzük össze kb 10–15 perc alatt, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha szeretnéd feldobni, akkor süss ki előre egy kis füstölt szalonnát vagy kolbászt és keverd bele a végén.
Tálald friss kenyérrel vagy akár serpenyőből, ahogy Bud Spencer tette volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »