Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben vagy bográcsban hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Közepes lángon pirítsuk míg aranybarna nem lesz.
Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és kevergetve pirítsuk még 1 percig, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Vigyázzunk, hogy ne égessük meg, mert keserű lesz!
Öntsük hozzá a hámozott paradicsomot (kissé daraboljuk fel, ha egészben van), majd sózzuk, borsozzuk és adjunk egy csipet cukrot hozzá. Főzzük pár percig, míg kissé sűrűsödik.
Szűrjük le a babot és keverjük a paradicsomos alaphoz. Ha kell, egy kis vizet vagy a bab levéből is adhatunk hozzá. Főzzük össze kb 10–15 perc alatt, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha szeretnéd feldobni, akkor süss ki előre egy kis füstölt szalonnát vagy kolbászt és keverd bele a végén.
Tálald friss kenyérrel vagy akár serpenyőből, ahogy Bud Spencer tette volna.