Indiai fasírt zöldséges kuszkusszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 0,5 kg sovány darált hús (csirke vagy pulyka)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek kukoricaliszt
- 2 tk garam masala fűszerkeverék
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- zsemlemorzsa a külsejére (opcionális)
- só, bors ízlés szerint
Zöldséges kuszkuszhoz:
- 1 bögrényi kuszkusz
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 szál újhagyma
- fél darab kígyóuborka (15 cm-es darab)
- 2 előfőzött cékla
- 1 tk szárított mentalevél
- 1 tk szárított petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fasírt alapanyagait összegyúrjuk, majd két rudat formázunk belőle. A rudakat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával. Kevés olajat locsolunk a tetejére és 200 fokos sütőben, letakarva 30 percig sütjük. Ha átsült akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított uborkát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.