Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Indiai fasírt zöldséges kuszkusszal recept

Indiai fasírt zöldséges kuszkusszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Fasírthoz:

    • 0,5 kg sovány darált hús (csirke vagy pulyka)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kukoricaliszt
    • 2 tk garam masala fűszerkeverék
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • zsemlemorzsa a külsejére (opcionális)
    • só, bors ízlés szerint

    Zöldséges kuszkuszhoz:

    • 1 bögrényi kuszkusz
    • 15 dkg csiperkegomba
    • 2 szál újhagyma
    • fél darab kígyóuborka (15 cm-es darab)
    • 2 előfőzött cékla
    • 1 tk szárított mentalevél
    • 1 tk szárított petrezselyem
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A fasírt alapanyagait összegyúrjuk, majd két rudat formázunk belőle. A rudakat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával. Kevés olajat locsolunk a tetejére és 200 fokos sütőben, letakarva 30 percig sütjük. Ha átsült akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított uborkát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá