Indiai fasírt zöldséges kuszkusszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Indiai fasírt zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 0,5 kg sovány darált hús (csirke vagy pulyka)
  • 2 tojás
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 2 tk garam masala fűszerkeverék
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa a külsejére (opcionális)
  • só, bors ízlés szerint

Zöldséges kuszkuszhoz:

  • 1 bögrényi kuszkusz
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál újhagyma
  • fél darab kígyóuborka (15 cm-es darab)
  • 2 előfőzött cékla
  • 1 tk szárított mentalevél
  • 1 tk szárított petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A fasírt alapanyagait összegyúrjuk, majd két rudat formázunk belőle. A rudakat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával. Kevés olajat locsolunk a tetejére és 200 fokos sütőben, letakarva 30 percig sütjük. Ha átsült akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított uborkát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.