Hozzávalók:
Fasírthoz:
Zöldséges kuszkuszhoz:
Elkészítése:
A fasírt alapanyagait összegyúrjuk, majd két rudat formázunk belőle. A rudakat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával. Kevés olajat locsolunk a tetejére és 200 fokos sütőben, letakarva 30 percig sütjük. Ha átsült akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított uborkát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.