Gyors tepsis burgonya debreceni kolbásszal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 5 közepes fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint (szárított)
- ételízesítő ízlés szerint
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 80 dkg debreceni kolbász (csemege)
Elkészítése:
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk és négyfelé vágjuk.
Tepsibe tesszük a burgonyát és a hagymát, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majoránnával.
Az egészet meglocsoljuk kevés olajjal és átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen eloszlassuk a fűszereket.
Előmelegített sütőben majdnem puhára sütjük kb 60 perc alatt. Néha átforgatjuk.
Amikor már majdnem puha a burgonya, rádobjuk a karikára vágott kolbászokat és még 10-15 percig sütjük, hogy átsüljön a kolbász is.
Tetejére tejfölt raktam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.