Gyors tepsis burgonya debreceni kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 közepes fej vöröshagyma
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint (szárított)
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • 80 dkg debreceni kolbász (csemege)

Elkészítése:

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk és négyfelé vágjuk.

Tepsibe tesszük a burgonyát és a hagymát, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majoránnával.

Az egészet meglocsoljuk kevés olajjal és átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen eloszlassuk a fűszereket.

Előmelegített sütőben majdnem puhára sütjük kb 60 perc alatt. Néha átforgatjuk.

Amikor már majdnem puha a burgonya, rádobjuk a karikára vágott kolbászokat és még 10-15 percig sütjük, hogy átsüljön a kolbász is.

Tetejére tejfölt raktam.