Granadír recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 8 burgonya
- 400 g tészta
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 ek olaj
- 100 g szalonna (elhagyható)
- só, bors, pirospaprika
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
A tészát szintén sós vízbe tesszük és al dente-re főzzük.
Egy kisebb serpenyőben vagy lábasban felhevítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és felaprított hagymát és puhulásig pirítjuk.
A tűzről levéve bőven meghintjük pirospaprikával és jól elkeverjük. Ezzel öntjük nyakon a burgonyát és tésztát, majd az egészet jól összekeverjük. Ha szügséges még utánsózzuk.
Reszelt sajttal és kovászos uborkával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.