Granadír

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 8 burgonya
  • 400 g tészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 ek olaj
  • 100 g szalonna (elhagyható)
  • só, bors, pirospaprika
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.

A tészát szintén sós vízbe tesszük és al dente-re főzzük.

Egy kisebb serpenyőben vagy lábasban felhevítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és felaprított hagymát és puhulásig pirítjuk.

A tűzről levéve bőven meghintjük pirospaprikával és jól elkeverjük. Ezzel öntjük nyakon a burgonyát és tésztát, majd az egészet jól összekeverjük. Ha szügséges még utánsózzuk.

Reszelt sajttal és kovászos uborkával tálaljuk.