Gombás-kelbimbós rizseshús recept

Hozzávalók:
- 20-25 dkg sertéslapocka
- 8-10 db kelbimbó
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, majoránna, petrezselyemzöld
- 10-15 dkg rizs
- zsiradék
Elkészítése:
Felaprítjuk a hagymát, majd serpenyőben kevés zsiradékon megdinszteljük. Beletesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután fűszerezzük.
Lefedve pároljuk kevés víz hozzáadásával. Eközben előkészítjük a zöldségeket is, majd hozzáadjuk a húshoz és puhára pároljuk.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon pirítjuk, majd a rizs mennyiségének kétszeresével megegyező vízzel felengedjük. Ha felforrt, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a közben elkészült húshoz és petrezselyemmel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »