Gombás-kelbimbós rizseshús recept
Hozzávalók:
- 20-25 dkg sertéslapocka
- 8-10 db kelbimbó
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, majoránna, petrezselyemzöld
- 10-15 dkg rizs
- zsiradék
Elkészítése:
Felaprítjuk a hagymát, majd serpenyőben kevés zsiradékon megdinszteljük. Beletesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután fűszerezzük.
Lefedve pároljuk kevés víz hozzáadásával. Eközben előkészítjük a zöldségeket is, majd hozzáadjuk a húshoz és puhára pároljuk.
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon pirítjuk, majd a rizs mennyiségének kétszeresével megegyező vízzel felengedjük. Ha felforrt, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a közben elkészült húshoz és petrezselyemmel megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









