Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-kelbimbós rizseshús recept

Gombás-kelbimbós rizseshús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20-25 dkg sertéslapocka
    • 8-10 db kelbimbó
    • 15 dkg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • só, bors, majoránna, petrezselyemzöld
    • 10-15 dkg rizs
    • zsiradék

    Elkészítése:

    Felaprítjuk a hagymát, majd serpenyőben kevés zsiradékon megdinszteljük. Beletesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután fűszerezzük.

    Lefedve pároljuk kevés víz hozzáadásával. Eközben előkészítjük a zöldségeket is, majd hozzáadjuk a húshoz és puhára pároljuk.

    A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Kevés zsiradékon pirítjuk, majd a rizs mennyiségének kétszeresével megegyező vízzel felengedjük. Ha felforrt, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a közben elkészült húshoz és petrezselyemmel megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá