Gombás-csilis bab vegetáriánus módra recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g szárazbab (legjobb a vörös)
- 3 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g gomba
- 1 paprika
- 1 hámozott paradicsom
- 1,5 bögre tarhonya
- 5 dl paradicsomszósz
- 1 dl száraz fehérbor
- néhány babérlevél
- 1 kanál őrölt paprika
- 1 kanál ecet
- 1 kávéskanál petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál csilipehely
- kevés só
- 1 kanál olíva olaj
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni. Mikor majdnem megfőtt, leszűröm.
Közben a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát szétnyomom, majd kevés olíva olajon üvegesre párolom. A száraz borral felöntöm, és megsózom.
Hozzáadom a főtt babot, és a paradicsomszószt. 1 db apróra vágott paprikát, és 1 hámozott paradicsomot is hozzáteszek. Ízlés szerinti mennyiségű csilipaprikát adok hozzá, beleteszem az őrölt paprikát, és fedő alatt főzöm.
Mikor majdnem kész, a zöld fűszereket is hozzáteszem, és jól összekavarom. A lángot elzárom, öt percig fedő alatt hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Ha szükséges, még ízesítem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.