Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-csilis bab vegetáriánus módra recept

Gombás-csilis bab vegetáriánus módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g szárazbab (legjobb a vörös)
    • 3 fej hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 500 g gomba
    • 1 paprika
    • 1 hámozott paradicsom
    • 1,5 bögre tarhonya
    • 5 dl paradicsomszósz
    • 1 dl száraz fehérbor
    • néhány babérlevél
    • 1 kanál őrölt paprika
    • 1 kanál ecet
    • 1 kávéskanál petrezselyemzöld
    • 1 kávéskanál bazsalikom
    • 1 kávéskanál csilipehely
    • kevés só
    • 1 kanál olíva olaj

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni. Mikor majdnem megfőtt, leszűröm.

    Közben a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát szétnyomom, majd kevés olíva olajon üvegesre párolom. A száraz borral felöntöm, és megsózom.

    Hozzáadom a főtt babot, és a paradicsomszószt. 1 db apróra vágott paprikát, és 1 hámozott paradicsomot is hozzáteszek. Ízlés szerinti mennyiségű csilipaprikát adok hozzá, beleteszem az őrölt paprikát, és fedő alatt főzöm.

    Mikor majdnem kész, a zöld fűszereket is hozzáteszem, és jól összekavarom. A lángot elzárom, öt percig fedő alatt hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Ha szükséges, még ízesítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá