Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni. Mikor majdnem megfőtt, leszűröm.
Közben a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát szétnyomom, majd kevés olíva olajon üvegesre párolom. A száraz borral felöntöm, és megsózom.
Hozzáadom a főtt babot, és a paradicsomszószt. 1 db apróra vágott paprikát, és 1 hámozott paradicsomot is hozzáteszek. Ízlés szerinti mennyiségű csilipaprikát adok hozzá, beleteszem az őrölt paprikát, és fedő alatt főzöm.
Mikor majdnem kész, a zöld fűszereket is hozzáteszem, és jól összekavarom. A lángot elzárom, öt percig fedő alatt hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Ha szükséges, még ízesítem.