Gombás-csilis bab vegetáriánus módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g szárazbab (legjobb a vörös)
  • 3 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 500 g gomba
  • 1 paprika
  • 1 hámozott paradicsom
  • 1,5 bögre tarhonya
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • néhány babérlevél
  • 1 kanál őrölt paprika
  • 1 kanál ecet
  • 1 kávéskanál petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál csilipehely
  • kevés só
  • 1 kanál olíva olaj

Elkészítése:

A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni. Mikor majdnem megfőtt, leszűröm.

Közben a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát szétnyomom, majd kevés olíva olajon üvegesre párolom. A száraz borral felöntöm, és megsózom.

Hozzáadom a főtt babot, és a paradicsomszószt. 1 db apróra vágott paprikát, és 1 hámozott paradicsomot is hozzáteszek. Ízlés szerinti mennyiségű csilipaprikát adok hozzá, beleteszem az őrölt paprikát, és fedő alatt főzöm.

Mikor majdnem kész, a zöld fűszereket is hozzáteszem, és jól összekavarom. A lángot elzárom, öt percig fedő alatt hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Ha szükséges, még ízesítem.