Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti tokány recept

Frankfurti tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulyka felső comb filé
    • 1 nagy fej hagyma
    • 2 pár virsli
    • 1 kanál paradicsompüré
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 teás kanál őrölt pirospaprika
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 dl. száraz fehérbor
    • kevés sertészsír

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzátesszük a húscsíkokat, és addig pirítjuk, míg el nem kezd fehéredni. Ekkor felöntjük a fehérborral, valamint hozzáadjuk a paradicsompürét.

    Az edénybe tesszük a fűszereket, ( szétnyomott fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt paprika) és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, kevés vizet töltünk rá. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzáadjuk, és átforgatjuk a tokányt.

    Más húsféléből is készíthető, akár sertés lapockából is. Tésztán szoktam tálalni, mert bőséges szaftja van az ételnek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá