Frankfurti tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Frankfurti tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felső comb filé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 pár virsli
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teás kanál őrölt pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl. száraz fehérbor
  • kevés sertészsír

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzátesszük a húscsíkokat, és addig pirítjuk, míg el nem kezd fehéredni. Ekkor felöntjük a fehérborral, valamint hozzáadjuk a paradicsompürét.

Az edénybe tesszük a fűszereket, ( szétnyomott fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt paprika) és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, kevés vizet töltünk rá. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzáadjuk, és átforgatjuk a tokányt.

Más húsféléből is készíthető, akár sertés lapockából is. Tésztán szoktam tálalni, mert bőséges szaftja van az ételnek.