Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti pulyka apró pecsenye recept

Frankfurti pulyka apró pecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csont nélküli pulyka felső comb
    • 1 fej hagyma
    • 2 pár virsli
    • 1 kanál paradicsompüré
    • 1 kanál tejföl
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 teás kanál őrölt pirospaprika
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 csipet majoránna, és kakukkfű
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A húst (pörkölthöz valónál kisebb) darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.

    Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a tejfölt, valamint a zúzott fokhagymát is.

    Sózzuk, borsozzuk, és kevés majoránnával, valamint kevés kakukkfűvel ízesítjük. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzátesszük, és átforgatjuk.

    Ha túl sűrűnek találnánk, kevés alaplével hígíthatunk rajta. Akkor jó, ha bőséges a szaftja.

    Rizzsel, vagy kifőzött száraztésztával tálaljuk. Mindenképpen olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bő szaftot.

     

    A frankfurti pulyka apró pecsenye kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 170 kcal
    Fehérje: 16 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá