Frankfurti pulyka apró pecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csont nélküli pulyka felső comb
  • 1 fej hagyma
  • 2 pár virsli
  • 1 kanál paradicsompüré
  • 1 kanál tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teás kanál őrölt pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet majoránna, és kakukkfű
  • kevés olaj

Elkészítése:

A húst (pörkölthöz valónál kisebb) darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.

Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a tejfölt, valamint a zúzott fokhagymát is.

Sózzuk, borsozzuk, és kevés majoránnával, valamint kevés kakukkfűvel ízesítjük. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzátesszük, és átforgatjuk.

Ha túl sűrűnek találnánk, kevés alaplével hígíthatunk rajta. Akkor jó, ha bőséges a szaftja.

Rizzsel, vagy kifőzött száraztésztával tálaljuk. Mindenképpen olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bő szaftot.