Fiáker gulyás recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Gyulyáshoz:
- 40 dkg csontos marha nyak (ha tudunk venni, akkor szürke marhából készítsük)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál (mangalica) zsír
- 1 csokor zellerlevél
- 1 teáskanál köménymag
- bors, só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
Krumpligombóchoz:
- 4 közepes krumpli
- 1 csokor smindling
- 5 dkg (gép)sonka
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál teljeskiőrlésű búzaliszt
- só
Elkészítése:
A hagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk a hússal együtt.
A zsírt felforrósítjuk és rádobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húst a csontokkal együtt. Tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és a köményt is hozzáadjuk.
Addig pároljuk, amíg zsírjára sül, ekkor megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá, ami bőven ellepi. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.
Hozzáadjuk az összekötött zellercsokrot, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd lefedjük és kis lángon készre főzzük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen krumplinyomóval áttörjük.
Ha kihűt hozzáadjuk a tojást, az aprított snidlinget és sonkát, sót és a lisztet, majd összegyúrjuk. A kész tésztából kis gombócokat formázunk, majd lobogó, sós, olajos vízben kifőzzük.
Akkor jók a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére, innentől még 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük.
A kész gulyást az elkészült gombócokkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









