Fiáker gulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gyulyáshoz:
- 40 dkg csontos marha nyak (ha tudunk venni, akkor szürke marhából készítsük)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál (mangalica) zsír
- 1 csokor zellerlevél
- 1 teáskanál köménymag
- bors, só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
Krumpligombóchoz:
- 4 közepes krumpli
- 1 csokor smindling
- 5 dkg (gép)sonka
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű búzaliszt
- só
Elkészítése:
A hagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk a hússal együtt.
A zsírt felforrósítjuk és rádobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húst a csontokkal együtt. Tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és a köményt is hozzáadjuk.
Addig pároljuk, amíg zsírjára sül, ekkor megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá, ami bőven ellepi. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.
Hozzáadjuk az összekötött zellercsokrot, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd lefedjük és kis lángon készre főzzük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen krumplinyomóval áttörjük.
Ha kihűt hozzáadjuk a tojást, az aprított snidlinget és sonkát, sót és a lisztet, majd összegyúrjuk. A kész tésztából kis gombócokat formázunk, majd lobogó, sós, olajos vízben kifőzzük.
Akkor jók a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére, innentől még 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük.
A kész gulyást az elkészült gombócokkal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »