Fiáker gulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gyulyáshoz:
- 40 dkg csontos marha nyak (ha tudunk venni, akkor szürke marhából készítsük)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál (mangalica) zsír
- 1 csokor zellerlevél
- 1 teáskanál köménymag
- bors, só
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
Krumpligombóchoz:
- 4 közepes krumpli
- 1 csokor smindling
- 5 dkg (gép)sonka
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű búzaliszt
- só
Elkészítése:
A hagymát tisztítás után kis kockákra vágjuk a hússal együtt.
A zsírt felforrósítjuk és rádobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húst a csontokkal együtt. Tovább pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk és a köményt is hozzáadjuk.
Addig pároljuk, amíg zsírjára sül, ekkor megszórjuk a pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, majd annyi vizet öntünk rá, ami bőven ellepi. Ízlés szerint adunk hozzá sót és borsot.
Hozzáadjuk az összekötött zellercsokrot, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd lefedjük és kis lángon készre főzzük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen krumplinyomóval áttörjük.
Ha kihűt hozzáadjuk a tojást, az aprított snidlinget és sonkát, sót és a lisztet, majd összegyúrjuk. A kész tésztából kis gombócokat formázunk, majd lobogó, sós, olajos vízben kifőzzük.
Akkor jók a gombócok, ha feljöttek a víz tetejére, innentől még 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük.
A kész gulyást az elkészült gombócokkal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »