Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros-zöldborsós tokány recept

Fehérboros-zöldborsós tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg császárszalonna, vagy kockázott bacon
    • 1 póréhagyma
    • 1/2 kg sertéslapocka kockára vagy csíkra vágva
    • 2 dl fehérbor
    • 1 konzerv, vagy üveges borsó (lényeg hogy legyen leve)
    • bors
    • olaj

    Elkészítése:
    A kockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, majd egy kistányérba kiszedjük. Az olajban megfonnyasszuk a felkarikázott póréhagymát, majd a húst fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szalonnát, felöntjük borral és borsó levével. Fedő alatt pároljuk. Ha megfőtt a hús, hozzáadjuk borsót és pár percig még főzzük.
    Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá