Fehérboros-zöldborsós tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehérboros-zöldborsós tokány

Hozzávalók:

  • 20 dkg császárszalonna, vagy kockázott bacon
  • 1 póréhagyma
  • 1/2 kg sertéslapocka kockára vagy csíkra vágva
  • 2 dl fehérbor
  • 1 konzerv, vagy üveges borsó (lényeg hogy legyen leve)
  • bors
  • olaj

Elkészítése:
A kockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, majd egy kistányérba kiszedjük. Az olajban megfonnyasszuk a felkarikázott póréhagymát, majd a húst fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szalonnát, felöntjük borral és borsó levével. Fedő alatt pároljuk. Ha megfőtt a hús, hozzáadjuk borsót és pár percig még főzzük.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.