Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fasírt recept

Töltött fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A vagdalthoz:

    • 80 dkg darált sertéshús
    • 4 db szikkadt zsemle
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • őrölt fekete bors
    • pirospaprika

    A töltelékhez:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál paraszt kolbász
    • piros,sárga,zöld paprika

    A kenéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet liszt
    • étolaj

    Elkészítése:
    A hagymákat apróra vágjuk. 6 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekbe vágjuk. A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat.

    Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. Rátesszük a paprika szeleteket. A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze.

    Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el egy csipet liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, kb 1 óra alatt megsül.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá