Töltött fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A vagdalthoz:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika

A töltelékhez:

  • 6 db tojás
  • 1 szál paraszt kolbász
  • piros,sárga,zöld paprika

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • csipet liszt
  • étolaj

Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk. 6 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekbe vágjuk. A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat.

Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. Rátesszük a paprika szeleteket. A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze.

Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el egy csipet liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, kb 1 óra alatt megsül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!