Tojásos-kolbászos egybesült fasírt recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 zsemle
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a masszába, 4 keményre főzve, 2 a kenéshez)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 20 dkg kolbász
- 1 pritamin paprika
- 10 dkg sajt
- kb 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A főtt tojásokat a kolbásszal együtt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk. A zsemléket vízbe áztatjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízből kinyomkodott zsemlékkel együtt.
A masszába belekeverünk 1 nyers tojást, zsemlemorzsát, lisztet, mustárt, fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.
Tépünk le alufóliát, arra rásimítjuk a húsos masszát téglalap alakúra. Elterítjük rajta a tojáskarikákat, feldarabolt paprikát, kolbászt, megszórjuk reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük és készre sütjük kb 35-40 perc alatt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.