Tojásos-kolbászos egybesült fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 zsemle
  • 7 tojás (1 a masszába, 4 keményre főzve, 2 a kenéshez)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 20 dkg kolbász
  • 1 pritamin paprika
  • 10 dkg sajt
  • kb 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A főtt tojásokat a kolbásszal együtt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk. A zsemléket vízbe áztatjuk.

A vöröshagymát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízből kinyomkodott zsemlékkel együtt.
A masszába belekeverünk 1 nyers tojást, zsemlemorzsát, lisztet, mustárt, fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd jól összedolgozzuk.

Tépünk le alufóliát, arra rásimítjuk a húsos masszát téglalap alakúra. Elterítjük rajta a tojáskarikákat, feldarabolt paprikát, kolbászt, megszórjuk reszelt sajttal és szorosan feltekerjük.

Olajjal kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük és készre sütjük kb 35-40 perc alatt.