Sajtburger fasírt krumplipürével recept
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 6 szelet graham toast kenyér
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 nagy mozzarella golyó
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál pirított hagyma (jó a bolti is)
- 4 evőkanál ketchup
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez.
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- kb 2 dl tej
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
A kenyeret beáztatom vízbe, a krumplit megtisztítom, és bő sós vízben felteszem főzni.
Közben a húst és a többi hozzávalót egy tálba teszem. a kenyeret kinyomkodom a húshoz teszem, az apróra vágott petrezselyem felét, a lereszelt sajtokat szintén hozzá adom, és jó alaposan össze gyúrom. Kevés zsiradékon elősütöm a fasírtokat, a visszamaradt zsíron át pirítom a ketchupot a petrezselyemmel együtt, bele forgatom a fasírtokat és félre teszem.
A megfőtt krumplit áttöröm a vajjal együtt, sózom, borsozom, adok hozzá késhegynyi szerecsendiót, és annyi tejet adok hogy lágy habos pürét kapjak.
Egy kivajazott hőálló edény aljára halmozom a pürét, ennek a tetején szép sorban elrendezem a fasírt golyókat, majd 250 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

