Sajtburger fasírt krumplipürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtburger fasírt krumplipürével

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 6 szelet graham toast kenyér
  • 1 tojás
  • 1 nagy mozzarella golyó
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál pirított hagyma (jó a bolti is)
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez.
  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • kb 2 dl tej
  • szerecsendió

Elkészítés:

A kenyeret beáztatom vízbe, a krumplit megtisztítom, és bő sós vízben felteszem főzni.

Közben a húst és a többi hozzávalót egy tálba teszem. a kenyeret kinyomkodom a húshoz teszem, az apróra vágott petrezselyem felét, a lereszelt sajtokat szintén hozzá adom, és jó alaposan össze gyúrom. Kevés zsiradékon elősütöm a fasírtokat, a visszamaradt zsíron át pirítom a ketchupot a petrezselyemmel együtt, bele forgatom a fasírtokat és félre teszem.

A megfőtt krumplit áttöröm a vajjal együtt, sózom, borsozom, adok hozzá késhegynyi szerecsendiót, és annyi tejet adok hogy lágy habos pürét kapjak.

Egy kivajazott hőálló edény aljára halmozom a pürét, ennek a tetején szép sorban elrendezem a fasírt golyókat, majd 250 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.