Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtburger fasírt krumplipürével recept

Sajtburger fasírt krumplipürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg darált hús
    • 6 szelet graham toast kenyér
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy mozzarella golyó
    • 5 dkg cheddar sajt
    • 2 evőkanál pirított hagyma (jó a bolti is)
    • 4 evőkanál ketchup
    • 1 csokor petrezselyem
    • bors
    • olaj a sütéshez.
    • 1 kg krumpli
    • 10 dkg vaj
    • kb 2 dl tej
    • szerecsendió

    Elkészítés:

    A kenyeret beáztatom vízbe, a krumplit megtisztítom, és bő sós vízben felteszem főzni.

    Közben a húst és a többi hozzávalót egy tálba teszem. a kenyeret kinyomkodom a húshoz teszem, az apróra vágott petrezselyem felét, a lereszelt sajtokat szintén hozzá adom, és jó alaposan össze gyúrom. Kevés zsiradékon elősütöm a fasírtokat, a visszamaradt zsíron át pirítom a ketchupot a petrezselyemmel együtt, bele forgatom a fasírtokat és félre teszem.

    A megfőtt krumplit áttöröm a vajjal együtt, sózom, borsozom, adok hozzá késhegynyi szerecsendiót, és annyi tejet adok hogy lágy habos pürét kapjak.

    Egy kivajazott hőálló edény aljára halmozom a pürét, ennek a tetején szép sorban elrendezem a fasírt golyókat, majd 250 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá