Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Makaróni szicíliai húsgolyókkal recept

Makaróni szicíliai húsgolyókkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 0,5 kg darált hús
    • 1 csokor friss petrezselyem
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 db egész paradicsom konzerv
    • 1 db 500 gr-os paradicsomlé
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 db friss bazsalikomlevél
    • 10 dkg parmezán sajt
    • 5 dkg bacon
    • 1 cs makaróni

    Elkészítés
    A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, és a húshoz adom, végül az 1 db tojást. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.

    Közben a hagymát, és a szalonnát összevágom, és kevés zsiradékon a szalonnát lepirítom, majd jöhet rá a hagyma, végül a zúzott fokhagyma. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a paradicsomlét, fűszerezem sóval-borssal és a bazsalikommal.

    A húsgombócokat tetszőleges méretűre formázom, kevés olajon hirtelen megpirítom, majd a kisült húslével együtt a paradicsomszószba öntöm.
    Lassú tűzön készre főzöm és a kifőtt tésztával tálalom, a tetejét megszórom a maradék parmezánnal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá