Makaróni szicíliai húsgolyókkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 főre:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db egész paradicsom konzerv
  • 1 db 500 gr-os paradicsomlé
  • 1 tojás
  • 5 db friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg bacon
  • 1 cs makaróni

Elkészítés
A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, és a húshoz adom, végül az 1 db tojást. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.

Közben a hagymát, és a szalonnát összevágom, és kevés zsiradékon a szalonnát lepirítom, majd jöhet rá a hagyma, végül a zúzott fokhagyma. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a paradicsomlét, fűszerezem sóval-borssal és a bazsalikommal.

A húsgombócokat tetszőleges méretűre formázom, kevés olajon hirtelen megpirítom, majd a kisült húslével együtt a paradicsomszószba öntöm.
Lassú tűzön készre főzöm és a kifőtt tésztával tálalom, a tetejét megszórom a maradék parmezánnal.