Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés
A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, és a húshoz adom, végül az 1 db tojást. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.
Közben a hagymát, és a szalonnát összevágom, és kevés zsiradékon a szalonnát lepirítom, majd jöhet rá a hagyma, végül a zúzott fokhagyma. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a paradicsomlét, fűszerezem sóval-borssal és a bazsalikommal.
A húsgombócokat tetszőleges méretűre formázom, kevés olajon hirtelen megpirítom, majd a kisült húslével együtt a paradicsomszószba öntöm.
Lassú tűzön készre főzöm és a kifőtt tésztával tálalom, a tetejét megszórom a maradék parmezánnal.