Húsgolyók zöldségágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (ízlés szerint sózva, boroszva, majd diónyi golyókat formázunk belőle)
- 1 kg burgonya
- 30 dkg koktélparadicsom
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek búzadara
- 5 ek majonéz
- 1 tk kurkuma
- 2 tk mustár
- só
- bors
- 1 kis csokor kapor
- olaj
Elkészítése:
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával és a közepesre reszelt sárgarépával, közben megszórjuk a kurkumával. Ha kész, hagyjuk egy kicsit hűlni.
A burgonyát lereszeljük a reszelő közepes lyukán. Összekeverjük a majonézzel, a mustárral, a tojással, a búzadarával, a sóval, a borssal és az apróra vágott kaporral. Hozzáadjuk a hagymás, répás keveréket is.
Egy kiolajozott, közepes méretű tepsiben elterítjük.
Finoman belenyomkodjuk a tetejébe a vizes kézzel formázott húsgombócokat és a koktélparadicsomot.
Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük (kb 40 perc alatt).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »