Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Göngyölt darált hús recept

Göngyölt darált hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús
    • 2,5 dl tej
    • só ízlés szerint
    • sok bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    • 20 dkg gépsonka szeletelve
    • 20 dkg sajt
    • kb 1 dl tejföl

    Elkészítése:

    A húst előző nap összegyúrjuk a tejjel, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel, lefedjük és másnapig hűtőbe tesszük.

    Egy darab alufóliát elterítünk, téglalap alakúra igazítjuk rajta a masszát kb 1 cm vastagságban, majd ráterítjük a szeletelt sonkát és megszórjuk a reszelt sajttal.

    Óvatosan feltekerjük mint a piskótát (az alufóliát nem tekerjük közé, hanem alá nyúlva szépen hajtjuk), az alufóliával bevonjuk és betesszük sülni a 170 fokos sütőbe, pici vizet öntve alá. Mmikor félsülésben van, kb 35 perc után, rákenjük a tejfölt és visszatolva rózsaszínűre sütjük még kb 30 perc alatt.

    Hidegen szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá