Darált húsos zöldséges vagdalt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg darált hús
- 20 dkg pritaminpaprikás párizsi
- 2 fej fokhagyma összezúzva
- 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva
- ízlés szerint só
- 1/2 mk őrölt bors
- 1/2 mk őrölt köménymag
- 1 csapott ek őrölt pirospaprika
- 2 ek zsemlemorzsa
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek étolaj
Töltelékhez:
- 2 szál megtisztított sárgarépa
- 60 dkg fagyasztott cukorborsó
- 10 dkg apró kockákra vagdalt sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
- 2 ek zsír a tepsi kenéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, a pritaminpaprikás parizert belemorzsoljuk, ezzel együtt átgyúrjuk, majd félretesszük. Közben a tölteléknek való cukorborsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és egy tálba öntjük, a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk, majd félretesszük. Egy tepsit kizsírozunk, és a darált húsos masszánk 3/4 részét a tepsibe egyenletesen belesimítjuk, erre egyenletesen elosztjuk a tölteléket is.
Végül a maradék darált húsos masszával befedjük, és előmelegített sütőben 45 perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.
Bármilyen savanyúval és körettel tálalhatjuk.
Tipp:
Én félig főtt és utána pirított burgonyával és uborkával tálaltam fel, de bármilyen savanyúsággal fogyasztható.