Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darált húsos zöldséges vagdalt recept

Darált húsos zöldséges vagdalt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg darált hús
    • 20 dkg pritaminpaprikás párizsi
    • 2 fej fokhagyma összezúzva
    • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva
    • ízlés szerint só
    • 1/2 mk őrölt bors
    • 1/2 mk őrölt köménymag
    • 1 csapott ek őrölt pirospaprika
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek étolaj

    Töltelékhez:

    • 2 szál megtisztított sárgarépa
    • 60 dkg fagyasztott cukorborsó
    • 10 dkg apró kockákra vagdalt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • ízlés szerint só
    • 2 ek zsír a tepsi kenéshez

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, a pritaminpaprikás parizert belemorzsoljuk, ezzel együtt átgyúrjuk, majd félretesszük. Közben a tölteléknek való cukorborsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük.

    Leszűrjük és egy tálba öntjük, a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk, majd félretesszük. Egy tepsit kizsírozunk, és a darált húsos masszánk 3/4 részét a tepsibe egyenletesen belesimítjuk, erre egyenletesen elosztjuk a tölteléket is.

    Végül a maradék darált húsos masszával befedjük, és előmelegített sütőben 45 perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.

    Bármilyen savanyúval és körettel tálalhatjuk.

    Tipp:

    Én félig főtt és utána pirított burgonyával és uborkával tálaltam fel, de bármilyen savanyúsággal fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá