Darált húsos zöldséges vagdalt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Darált húsos zöldséges vagdalt

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 20 dkg pritaminpaprikás párizsi
  • 2 fej fokhagyma összezúzva
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • ízlés szerint só
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 1/2 mk őrölt köménymag
  • 1 csapott ek őrölt pirospaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 ek étolaj

Töltelékhez:

  • 2 szál megtisztított sárgarépa
  • 60 dkg fagyasztott cukorborsó
  • 10 dkg apró kockákra vagdalt sajt
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só
  • 2 ek zsír a tepsi kenéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, a pritaminpaprikás parizert belemorzsoljuk, ezzel együtt átgyúrjuk, majd félretesszük. Közben a tölteléknek való cukorborsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük és egy tálba öntjük, a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk, majd félretesszük. Egy tepsit kizsírozunk, és a darált húsos masszánk 3/4 részét a tepsibe egyenletesen belesimítjuk, erre egyenletesen elosztjuk a tölteléket is.

Végül a maradék darált húsos masszával befedjük, és előmelegített sütőben 45 perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.

Bármilyen savanyúval és körettel tálalhatjuk.

Tipp:

Én félig főtt és utána pirított burgonyával és uborkával tálaltam fel, de bármilyen savanyúsággal fogyasztható.