Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi sertésragu recept

Erdélyi sertésragu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 TV paprika
    • 2 kisebb paradicsom
    • 1 kg sertéslapocka
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 2 kisebb krumpli
    • 1 kg vágott zöldbab
    • 6 dl víz
    • 5 evőkanál tejföl
    • ízlés szerint só, bors
    • egy csokor petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom, ha ezzel is megvagyok, hozzáadom a felkockázott paprikát és mikor elkezd összeesni, hozzáadom a felaprított paradicsomot és azt is megpárolom.

    Ha elkészült az alap, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom, majd mehet hozzá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, a só, a bors, összeforgatom, hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm a vízzel és takarék lángon kb 50–60 perc alatt készre főzöm.

    Ha a hús és a bab is megpuhult elkeverem benne a tejfölt és összeforralom, majd megszórom petrezselyem zöldjével és frissen kifőtt tésztával kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá