Erdélyi sertésragu recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 TV paprika
- 2 kisebb paradicsom
- 1 kg sertéslapocka
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2 kisebb krumpli
- 1 kg vágott zöldbab
- 6 dl víz
- 5 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só, bors
- egy csokor petrezselyemlevél
Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom, ha ezzel is megvagyok, hozzáadom a felkockázott paprikát és mikor elkezd összeesni, hozzáadom a felaprított paradicsomot és azt is megpárolom.
Ha elkészült az alap, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom, majd mehet hozzá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, a só, a bors, összeforgatom, hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm a vízzel és takarék lángon kb 50–60 perc alatt készre főzöm.
Ha a hús és a bab is megpuhult elkeverem benne a tejfölt és összeforralom, majd megszórom petrezselyem zöldjével és frissen kifőtt tésztával kínálom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.