Egyszerű babgulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 vörösbab konzerv
- 35 dkg sertéslapocka
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors, gulyáskrém, vegeta ízlés szerint
Rántás:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
Csipetke:
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a hámozott, darabolt hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a kockára vágott húst.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és gulyáskrémmel ízlés szerint. Ha főzés közben szükséges, akkor közben a vizet pótoljuk.
Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk és csipetkékét készítünk, amit forró, sós vízben kifőzünk.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a konzerveket a levével együtt és főzzük még 10 percig.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amit a leveshez adunk és összeforraljuk.
Végül a kifőtt csipetkét is belekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »