Egyszerű babgulyás recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 vörösbab konzerv
- 35 dkg sertéslapocka
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors, gulyáskrém, vegeta ízlés szerint
Rántás:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
Csipetke:
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a hámozott, darabolt hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a kockára vágott húst.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és gulyáskrémmel ízlés szerint. Ha főzés közben szükséges, akkor közben a vizet pótoljuk.
Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk és csipetkékét készítünk, amit forró, sós vízben kifőzünk.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a konzerveket a levével együtt és főzzük még 10 percig.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amit a leveshez adunk és összeforraljuk.
Végül a kifőtt csipetkét is belekeverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.