Egyszerű babgulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 vörösbab konzerv
- 35 dkg sertéslapocka
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors, gulyáskrém, vegeta ízlés szerint
Rántás:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
Csipetke:
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a hámozott, darabolt hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a kockára vágott húst.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és gulyáskrémmel ízlés szerint. Ha főzés közben szükséges, akkor közben a vizet pótoljuk.
Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk és csipetkékét készítünk, amit forró, sós vízben kifőzünk.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a konzerveket a levével együtt és főzzük még 10 percig.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amit a leveshez adunk és összeforraljuk.
Végül a kifőtt csipetkét is belekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »