Egyszerű babgulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 vörösbab konzerv
- 35 dkg sertéslapocka
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt bors, gulyáskrém, vegeta ízlés szerint
Rántás:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
Csipetke:
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a hámozott, darabolt hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a kockára vágott húst.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje, ízesítjük sóval, borssal, vegetával és gulyáskrémmel ízlés szerint. Ha főzés közben szükséges, akkor közben a vizet pótoljuk.
Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk és csipetkékét készítünk, amit forró, sós vízben kifőzünk.
Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a konzerveket a levével együtt és főzzük még 10 percig.
Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amit a leveshez adunk és összeforraljuk.
Végül a kifőtt csipetkét is belekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »