Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dödöllére ültetett húscipók recept

Dödöllére ültetett húscipók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Húscipóhoz:

    • 50 kg darált sertéshús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 zsemle
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj

    Dödölléhez:

    • 50 dkg burgonya
    • 40 dkg liszt
    • 0,5 l víz

    Öntethez:

    • 4 szál újhagyma
    • 4 dl tejföl

    Elkészítése:

    Meghámozzuk, felkockázzuk a burgonyát és sós vízben feltesszük főni úgy, hogy egy ujjnyira ellepje a víz (kb 0,5 l). Ha megfőtt, nem szűrjük le, hanem levével együtt összetörjük. Visszatesszük a tűzre, majd a lisztet folyamatos keverés mellett a burgonyához adjuk és kb 10 percig főzzük még.

    A zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk a tojással, zsemlemorzsával együtt. Meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és húscipókat formázunk belőle, majd olajban kisütjük.

    Az újhagymát apróra vágjuk a zöldjével együtt és a tejfölbe keverjük.

    Egy közepes tepsit olajjal kikenünk és a dödöllét belesimítjuk. Egyenlő távolságra 6 mélyedést csinálunk és ezekbe tesszük a húscipókat. A dödölle tetejét lekenjük a hagymás tejföllel és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá