Dödölle tejföllel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 közepes burgonya
- 30 dkg finomliszt
- ízlés szerint só
- 3 nagyobb fej vöröshagyma
- zsír
- 3-4 dl tejföl (20 %-os)
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sót, vízzel felengedjük és puhára főzzük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és zsíron szép pirosra sütjük.
Amikor a burgonyánk megfőtt, annyi vizet hagyunk rajta, hogy ellepje, majd burgonya törővel áttörjük, apránként adagoljuk hozzá a lisztet és folyamatosan keverjük. Amikor elválik az edény falától és nem is túl kemény, nem is lágy, akkor a tűzről levéve egy kizsírozott sütőlemezre vagy palacsinta sütőbe evőkanál segítségével a hagymában megforgatva beleszaggatjuk.
A kiszaggatott dödöllét ízlés szerint lepirítjuk.
Az elkészült dödöllét tejföllel tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »