Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Debreceni tokány recept

Debreceni tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés lapocka
    • 20 dkg debreceni páros kolbász
    • 2 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • őrölt bors
    • őrölt pirospaprika
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 ek zsír

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk. Zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadva a felcsíkozott húst, addig pirítjuk, míg fehéredni kezd. Megsózzuk, felöntjük a borral, és megkavarjuk.

    Hozzátesszük a nagyon apróra vágott paradicsom darabokat. Kevés vizet töltünk alá, és megszórjuk kevés borssal és őrölt pirospaprikával. Hozzátesszük a darabolt paprikát is, valamint a karikára vágott debreceni kolbászt is, és fedő alatt addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem fő.

    Kifejezetten nem tanácsolom a sült krumplival történő tálalást, mert az nem jó szafthordozó, pedig ennek a finom ételnek az a lényege. A bőséges, finom szaft!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá