Debreceni tokány

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Debreceni tokány

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg debreceni páros kolbász
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek zsír

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk. Zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadva a felcsíkozott húst, addig pirítjuk, míg fehéredni kezd. Megsózzuk, felöntjük a borral, és megkavarjuk.

Hozzátesszük a nagyon apróra vágott paradicsom darabokat. Kevés vizet töltünk alá, és megszórjuk kevés borssal és őrölt pirospaprikával. Hozzátesszük a darabolt paprikát is, valamint a karikára vágott debreceni kolbászt is, és fedő alatt addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem fő.

Kifejezetten nem tanácsolom a sült krumplival történő tálalást, mert az nem jó szafthordozó, pedig ennek a finom ételnek az a lényege. A bőséges, finom szaft!