Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkenyak pörkölt recept

Csirkenyak pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • csirkenyak ízlés szerinti mennyiség, de ezen recept alapján másfajta nyakból is készíthető például: kacsa, liba vagy pulyka (utóbbival könnyebb jól lakni)
    • 1 fej hagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • zsiradék (olaj vagy sertés zsír)
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset

    Elkészítése:

    A nyakat jól átmossuk, hártyáktól, nem oda illő elemektől megtisztítjuk.

    A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon, só hozzáadásával megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük főni. Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.

    Mielőtt kész lenne a borssal fűszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta és végül puhára főzzük.

    Főtt burgonyával melegen tálaljuk. Tésztával, azért nem javasolnám, mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá